woensdag 6 juni 2012

Dag 36

Almarda - Cullera [ kaart ]
Afgelegde afstand: 79 km
Totaal afgelegd: 2674 km


Zo, dat ging een stuk beter dan gisteren. Lekker vroeg op pad was het écht nog een uurtje of twee bladstil. Pas in de loop van de ochtend wordt de wind hier meestal 'wakker' en wordt dan sterker en sterker, tot een uur of drie 's middags, waarna 'ie weer langzaam in kracht afneemt. Gaat eigenlijk elke dag zo, hebben we gemerkt. Gevolg is wél, dat de laatste loodjes dan ook regelmatig met windkracht 4 tégen moeten worden afgelegd. Maar goed, daar heb ik jullie al genoeg mee verveeld, ben ik bang.

Ook de route was al een stuk beter dan gisteren. Ging vandaag over méér rustige weggetjes, en na een kilometer of 40 bereikten we Valencia, waar we vlot naar het centrum fietsten, om daar vervolgens in de oude rivierbedding af te dalen, die dwars door de stad loopt. De rivierbedding is nu veranderd is in een mooi langgerekt stadspark en herbergt ook de "Ciudad de las Artes y Ciencias", oftewel de "Stad van Kunsten en Wetenschappen", met een aantal futuristisch vormgegeven gebouwen, die allerlei musea herbergen
Door de rivierbedding in Valencia
Tóch weer een mooie route
gevonden, Benjaminse!
Even tanken












Eenmaal de stad weer uit bevonden we ons notabene alweer snel in een Nationaal Park, namelijk de lagune van Albufera. Een smalle strook land scheidt aan de ene kant de zee met duinen,  en de andere kant een groot zoetwater meer. Best aardig... Afijn, tot dusver de toeristische informatie.

Daarna was de wind toch alweer aangewakkerd tot windje 4 tégen en hadden wij geen enkel oog meer voor welke omgeving dan ook, en was het weer ouderwets pompen op de pedalen om een beetje op tijd te zijn voor de lunch, ditmaal bestaande uit een paella en een koud wit wijntje op een terras. Nee, dat zeg ik, is allemaal niet zo leuk hoor, dat fietsen.

Maar goed, morgen de laatste dag in het zadel! We zien de Montgó (berg bij Javea) al in de verte liggen, dus het eind is nu ook daadwerkelijk in zicht. Dus het ziet er nu toch écht naar uit, dat we het het gaan halen!

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, de kamer en het uitzicht.
Vandaag kamer 205 in het Holiday Cullera Hotel in het liefelijke plaatsje Cullera!

Liefelijk...? Mwah... Cullera (kolere?) is een soort Bijlmer aan Zee, met gigantisch grote appartementcomplexen en hotels, die tienduizenden toeristen moeten kunnen herbergen. Maar het vreemde is, je treft vrijwel niemand die rondloopt. De terrassen zijn leeg, net als de hotels en op het strand liggen anderhalve man en een paardenkop (ondanks een mooi zonnetje en een temperatuurtje van 32°).



OH JA, NOG EVEN DIT...
Ben ik nou zo slim of zijn zij nou zo dom? Hebben ze hier op de bedden van die lopers liggen, (waarschijnlijk om je voeten warm te houden, of zo). Staat er op die lopers het logo van het hotel. Maarrrr: hebben die sukkels de naam fout gespeld. Het hotel (met 125(!) kamers) heet Holiday Cullera (zie ook de website). En wat staat er op de lopers? Hollyday Cullera! Of zouden ze het zelf nog niet in de gaten hebben gehad?