vrijdag 25 mei 2012

Dag 24

Moules et Baucels - Pézenas [ kaart ]
Afgelegde afstand: 84 km
Totaal afgelegd: 1785 km


Het was weer een warme dag in het zuiden van Frankrijk. Het liep in de middag tegen de 30 graden, wat op zich een heerlijk temperatuur is, als je in de schaduw van een grote boom op een terrasje een gekoeld glaasje rosé aan het nuttigen bent. Met daarbij een stukje kaas. Of wat olijfjes. Pinda's zelfs.  Maarrrr.... (en nu komt het klagerige gedeelte weer), als je op de fiets met een klim van een kilometer of 5 bezig bent in die hitte is allemaal wat minder. Maar laat ik niet teveel zeuren, want het was wel een hele mooie tocht vandaag.

Het begon ook allemaal heel positief vandaag. We hadden nu zelfs eens een keer géén pech. Gisteren hadden we voor ons overnachtingsadres de fietsroute van vriend Benjaminse 7 kilometer moeten verlaten. Vrijwel alles heuvel af. Leuk, als je naar je hotel toe rijdt, maar in je achterhoofd zit alweer de dag van morgen, want je weet, dan moet je dat klere-end weer die heuvel op. Maar gisteravond hadden wij de kaart nog eens goed bekeken, zelfs de satellietbeelden van Google Maps bestudeerd, en op basis daarvan besloten, om  de route verderop weer op te pakken via een ander weggetje. Wat wél weer even een klimmetje zou worden, zo leek het, want het was een wat kronkelig weggetje. Maar mag je jezelf dan gelukkig prijzen, als blijkt dat deze 'shortcut' niet heuvel óp gaat, maar juist heuvel áf? En ook nog door één van de mooiste gorges (franse woord voor kloof/canyon) die we tot op heden hebben gezien? We waren werkelijk behoorlijk met onszelf ingenomen over onze keuze, om deze weg te nemen. La vie est belle!

Daarna kwamen we ook nog eens terecht in de Gorge de l'Herault, écht een schitterende gorge met een wild stromende rivier in een diepe smalle kloof, met langs de route mooie dorpjes als St. Guilhem. Daarna openende het landschap zich, en daalden we af naar de licht heuvelachtige wijngronden van de Languedoc-Roussillon om met een redelijk windje tégen, dat was wat minder, de dag te besluiten bij het stadje Pézenas.



En lieve lezertjes, hier we gaan morgen maar weer eens een rustdag inlassen! Alwéér een rustdag, hoor ik sommigen van jullie zeggen. Jullie zijn nét weer een beetje aan het fietsen geslagen! Jazeker. We hebben nu namelijk niet alleen weer 4 vrij zware dagen achter de rug (denk alleen al aan die horror-dag van 22 mei), maar ook vrienden van ons, Luc en Agnes, zijn zo knettergek geweest, dat ze hierheen zijn gevlogen (wél in hun eigen vliegtuig, dat dan weer wel...) alléén om ons met een bezoekje te vereren. Dus ja, om die lieve mensen nou met slechts één avondje in ons aangename gezelschap af te schepen, terwijl ze óók nog zakken drop, pinda's en onze favoriete merken shampoo, facewash en age-fitness-creme (je moet er wel een beetje mooi uit blijven zien tenslotte) voor ons hebben meegenomen? Dat kan natuurlijk écht niet. Dus noodgedwongen en met behoorlijke tegenzin geven wij onze fietsen een dagje rust en gaan morgen met onze bezoekers maar eens voorzichtig kijken, of er, in het overigens gezellige, Pézenas nog wat te drinken en te eten valt! U hoort nog van ons!

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, de kamer en het uitzicht.
Vandaag kamer 205 in Hotel "Distillerie de Pézenas", in....ja... Pézenas uiteraard!