woensdag 30 mei 2012

Dag 29

Avinyonet de Puigventós - Anglés [ kaart ]
Afgelegde afstand: 69 km
Totaal afgelegd: 2119 km


Het was vandaag bloed- en bloedheet in España. Een graadje of 30, weinig wind en het zonnetje strak aan de hemel. Het was een beetje een soort tussenetappe. En nog vrij kort ook, dus dat kwam gezien de temperaturen erg goed uit. We fietsten vandaag min of meer een verbindingsstuk tussen de nu beëindigde route Eindhoven-Barcelona en de Andalusië route, die we nu in Girona hebben opgepakt en die ons verder zuidwaarts door Spanje zal voeren. De routeboekjes van wielerwijsneus Benjaminse hebben we nu dus eindelijk ritueel kunnen verbranden en hebben we ingewisseld voor het fietsboek van de Andalusië-route, geschreven door...uhhh... verdomme wéér die Benjaminse! Die heeft blijkbaar het monopolie in de fietsrouteboekelarij. Doét die man eigenlijk nog wel eens iets anders in het dagelijks leven, buiten fietsen in het buitenland? Hoe dan ook: van Benjaminse zijn we voorlopig dus nog niet af. 

Dat het een verbindingsstuk was tussen de 2 routes, was ook wel goed te merken. Niks geen mooie, rustige weggetjes met mooie vergezichten, fluitende vogeltjes en de zoete geur van wilde gele brem! Hele stukken gingen we nu langs hoofdwegen met voortrazend verkeer. Schoot op zich wel lekker op, natuurlijk, maar die smerige uitlaatdampen, het lawaai en het opwaaiend stof maakten deze etappe niet écht tot een genoegelijke tocht.  Broodjes en drinken haalden we nu ook niet bij de plaatselijke panaderia, maar bij een tankstation langs zo'n drukke weg.



Kortom, we waren blij, dat we rond tweeën al op de plek van bestemming waren, alwaar we op het eerste beste terras direct onze dagelijkse portie bier & pinda's tot ons namen. Daarna hebben we in het hotel onze wielerbroeken maar weer eens op de handmatige kookwas gegooid (in het bad) en ligt alles door de hele kamer nu te drogen onder de ventilator, die nu op full-speed staat. Buiten hangen gaat helaas niet, want er is, as we speak,  een verschrikkelijke onweersbui losgebroken boven Anglés.

Morgen hebben we weer een zware bergetappe op het programma. Vanuit Anglés moeten we gelijk zo'n 1000 hoogtemeters gaan klimmen over een afstand van zo'n 30 kilometer. Met een aantal steile stukken erbij, volgens Benjaminse (hè, toch wel lekker vertrouwd om Benjaminse er nog steeds bij te hebben). Ook is de etappe vrij lang morgen; zo'n 100km. Dus morgen wordt het weer zwaar afzien en ik bereid jullie alvast voor: ik ga er morgen ook lekker uitgebreid over lopen zeiken, zeuren en klagen. Dan weten jullie dat alvast!

Dus tot de volhouders: hasta mañana!

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, de kamer en het uitzicht.
Vandaag kamer 113 in Hostal Tarrés in Anglés.
De goedkoopste overnachting tot dusver: 35 eutjes voor een nachtje slechts!