dinsdag 8 mei 2012

Dag 7

Namen - Wellin  [ kaart ]
Afgelegde afstand : 79 km
Totaal afgelegd: 493 km


Als er ooit een dag in ons leven is geweest, dat ons lichaamsgewicht en de bijbehorende vetreserves dramatisch gereduceerd zouden moeten zijn aan het einde van de dag, dan was het vandaag wel. Godsielaatje (daar is 'tie weer), wat hebben wij zitten afzien. Mooi hoor, die Ardennen.

En het begon nog zo voorspoedig; heerlijk uitgerust peddelden wij met droog, maar bewolkt weer, langs de oevers van de Maas van Namen naar Dinant, alwaar we om een uur of 11 aankwamen. Na een bakkie en een bolletje vervolgden we onze weg de bossen in, waar het echte klimwerk al ongeduldig op ons wachtte. Onze snelheid liep dan ook vliegensvlug terug naar waardes, die overeenkomen met het wandeltempo van een bejaarde mét rollator. In wielertermen van Mart Smeets: we stonden regelmatig geparkeerd. We kwamen de hele middag door een flink aantal venijnige klimmetjes tegen, die weliswaar niet erg lang, maar wél vrij steil waren. Dus in een heel klein verzetje naar boven, wat dan ook heeeeeel lang duurt voor je boven bent.



Komt nog bij, dat de wind vandaag ook nog eens naar het zuiden is gedraaid en we krijgen deze nu dus écht de hele dag pal tegen. En dan ook nog lekker hard, ik schat windkracht 4/5. Dus ben je dan uiteindelijk weer eens een keer hijgend en zwetend boven gekomen, dan sta je heuvel af alsnog bijna stil, want die smerige rot wind blaast je zowat terug. Wij hebben ook altijd pech.

Hoe dan ook: tegen vieren was het leed geleden en bereikten we ons hotel in het plaatsje Wellin. Dus snel onze, ondertussen gebruikelijke, routine in gang gezet: douchen en omkleden, bier en pindas 's en dan aanschuiven voor het diner met wijn. Dit keer in het hotel zelf, want verder is er niks of het is gesloten.

Morgen wacht ons een zelfde dag met klimmen en dalen, ben ik bang. Maar dan ook nog met veel regen, als ik de verwachtingen mag geloven. Had ik al gezegd, dat wij altijd pech hebben? A demain!

A ROOM WITH A VIEW!
Elke dag een foto van onze kamer en het uitzicht... Vandaag kamer 6 van Hotel Marraine Zulma (huh?) in Wellin!