woensdag 9 mei 2012

Dag 8

Wellin - Willier (F)  [ kaart ]
Afgelegde afstand:  74 km
Totaal afgelegd: 567 km


Gatvardennen! Wat was het weer een barre dag. Zoals al voorspeld, heeft het écht de hele dag geregend, met zo nu en dan zelfs een heuse stortbui. Maar wat maakt het nog uit,  je bent toch al tot de draad toe nat, dus veel erger kan het niet worden. Maar is soms toch best lastig, als je met 60km naar beneden dendert en de regen slaat in je gezicht. 

Ook de beklimmingen waren vandaag van dezelfde categorie als gisteren; niet erg lang, maar wel erg pittig, zeker als je alleen gewend bent om doordeweeks de hele dag met je luie lijf op een kantoorstoel te zitten.

Toch beginnen we zo langzamerhand wel wat meer in ons ritme te komen. De hele dag fietsen is eigenlijk niet zo'n issue meer, hoewel de bilpartij nog steeds erg gevoelig is. Wordt dit ooit beter, vraag ik me af. Ik lees dat zelfs profrenners er nog last van hebben, dus ik ga er vanuit dat dit ongemak ons tot Spanje aan toe zal blijven achtervolgen...


Onderweg trouwens ook nog een jongen op de fiets uit Edam ontmoet, die dezelfde route rijdt als wij. In z'n eentje. Met een tentje. En kookgerei. Maar vandaag zat 'ie in een dip en had hij 2 uur in een cafeetje gezeten, omdat het zo'n slecht weer was. Watje. Lijkt me ook helemaal niks, om een dergelijke trip in je eentje te doen, laat staan dat je aan het eind van de middag met dit weer nog je tentje moet opzetten en je eigen potje gaat koken...

Nee, dan wij! Wij arriveerden rond vieren bij de door ons gereserveerde B&B, wat zich binnen 5 minuten ontpopte als een waar paradijsje. Het bleek dat wij de eerste gasten waren via Booking en dat moest gevierd worden. Gaat u lekker buiten zitten (het zonnetje scheen eindelijk weer eens), dan schenk ik u een lekker glaasje champagne in. En hier is de hele fles. En nog wat lekkere hapjes. Nou ja. 
Omdat het een B&B is, hadden we gevraagd of ze misschien 's avonds ook een hapje voor ons hadden, want in de wijde omtrek is hier niks, of het is gesloten. Geen probleem, voor de spreekwoordelijke appel en een ei zijn we vanavond een partijtje in de watten gelegd, niet te geloven: eerst een grote schaal hapjes, dan quiche met paté en belgisch bier, gebraden eend, een uitgebreide kaasplank en een tarte tatin toe.  En dat alles vergezeld van een lekker flesje. Nee, dat zeg ik, het zou me verbazen als we een grammetje zijn afgevallen aan het eind van de rit. Moet je je voorstellen: kom je thuis na 6 weken fietsen door Europa, ben je 3 kilo aangekomen.

Dus daarom morgen weer een pittige dag! Tegen de 100 km fietsen naar een plaatje een km of 10 voorbij Verdun, waar we gaan overnachten in een heus kasteeltje. Jazeker! 

Tot slot wil ik nog even melden, dat wij de vele reacties die we per email of via dit blog ontvangen erg waarderen en leuk vinden. Ik wil niet zeggen, dat jullie ons er doorheen slepen (dat zou natuurlijk véél te ver gaan) maar het is toch wel erg geinig, als je ergens in een drijfnat bos even snel je mail checkt op je (nog steeds feilloos werkende) iPhone en je ziet weer zo'n reactie binnenkomen. Bedankt, mensen!

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van onze kamer en het uitzicht (dit keer niet aanwezig vanwege een hoog dakraam). Vandaag...Chambres d'hotes  Ô Sixième Sens in Willier, net over de grens in Frankrijk!