zondag 13 mei 2012

Dag 12

Charmes - Scey sur Saône [ kaart ]
Afgelegde afstand: 117 km
Totaal afgelegd: 937 km


Vandaag was nét de langste etappe tot nu toe. Slechts één kilometertje langer dan onze 'angstgegner' van een week (!) geleden; de tocht van IJsselstein naar Eindhoven. Maar dat was vlak. En dit niet. Sterker,  direct na vertrek uit Charmes is het een kilometer of 5 klimmen geblazen. Maar gek genoeg, beginnen we er een beetje aan te wennen. Op een klein verzetje gaan we redelijk op het gemakkie naar boven. Het begint er zowaar op te lijken, dat onze luie vadsige kantoorlijven zich aan al deze gekkigheid beginnen aan te passen. We hebben notabene het gevoel met de dag sterker te worden. 

Of misschien heeft ook wel gewoon te maken met het feit, dat we gisteravond in Charmes onze bagage eens kritisch hebben bekeken en na slechts enige overpeinzingen een stapeltje truitjes, sweaters en t-shirts rigoureus hebben weggedonderd, waarvan we überhaupt geen idee meer hadden, waarom ze ook alweer in godsnaam hadden meegenomen. Ook mijn regenbroek ligt nu waarschijnlijk in de kast van de hoteleigenaar. We gaan het allemaal niet meer door heel Europa meezeulen. Een pas gekocht en vrij dik hardcover boek van Martin Bril (waarin ik overigens nog geen letter heb gelezen), getiteld 'Au Revoir, verhalen uit Frankrijk' mag van mij echter tóch nog even mee... Mar verklaart me voor gek.



Hoe de dag verder verliep: na de klim uit Charmes leidt de route door het glooiende landschap van de Vogezen om uiteindelijk uit te komen bij het Canal des Vosges. Zo'n 30 km volgen we dit kanaal met zijn vele sluisjes stroomafwaarts én met wind mee, dus van onze kant geen geklaag dit keer... Zelfs het weer werkt opperbest mee: het is een graadje of 15 onder een blauwe hemel met hier en daar een wit wolkje.   Ideaal fietsweer dus. Kan er niks anders van maken!

Rond half 5 komen we bij onze bestemming aan, een Hotes de Chambres. Het ziet er echter nogal verlaten uit. En een beetje shabby. En ook niet echt als een toeristisch onderkomen. Het zal toch niet dicht of failliet zijn, of zo? Zou lekker zijn, na 120km fietsen. Want zie maar eens wat anders te vinden. De onderkomens liggen hier niet voor het oprapen in deze regionen. Maar gelukkig, na de buitenbel geklingeld te hebben, horen we wat gestommel en ja hoor de vrouw des huizes meldt zich. En zo komt het allemaal weer goed: we krijgen bier en chips, ze maakt een flinke pizza voor ons (pizza kebab, mmmm!)  en heeft ook nog een flesje Riesling voor 7 euro. We duiken er vanavond vroeg in!


A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.
Vandaag de Gele Kamer in La Ferme des Vikings in Scey sur Saône!




O ja! Sommige mensen die ons blog lezen (ja, jij mam), willen graag weten hoe ze een reactie kunnen achterlaten. Dat kan door hieronder de link "[aantal] reacties" aan te klikken. Je krijgt de pagina die je aan het lezen bent dan nog een keer te zien, met echter dit keer onderaan de reeds geplaatste reacties (als die er zijn)  en daaronder weer een tekstvak, waarin je je bericht kan schrijven. 
Bij "reageer als" zet je op"Anoniem"en vervolgens klik je op "Publiceer" en klaar is Kees!