zondag 6 mei 2012

Dag 5

Dag 5: Diest - Namur  [ kaart ]
Afgelegde afstand: 79 km
Totaal afgelegd: 414 km



Nou, het was me het dagje wel weer... Om een uur of negen vertrokken vanuit Diest, doet zich gelijk een probleem voor. Onze GPS (die ons de route wijst) meldt out of the blue: "Weet u zeker dat u alle gebruikersgegevens wilt wissen?". In de veronderstelling dat het om de reset van de dagteller gaat toets ik op "Ja hoor, doe maar lekker!"... om vervolgens te bemerken dat al mijn instellingen in 1x zijn verdwenen en daarmee de routeaanwijzingen, kaartinstellingen etc.. Hè, wat een heerlijk begin van de dag weer! Na een half uur prutsen (dat ding heeft duizend en één mogelijkheden) heb ik iets van een route weer terug en kunnen we eindelijk weer beginnen te fietsen.

Dan begint het zachtjes te regenen. Maar niet lang. Want na 5 minuten komt het weer met bakken uit de  lucht en moet de regenjas weer aan. Waar hebben we dit in hemelsnaam aan verdiend, vragen wij ons hardop af? Wij zijn toch altijd brave burgers geweest? Het mag niet baten. Tot het middaguur zitten we weer te soppen in onze schoenen, terwijl het ook nog eens alsmaar heuvel op gaat. Weliswaar niet steil; we rijden weer over een oud tracé van een spoorlijn, wat nooit meer dan 2,5% stijgingspercentage heeft, maar het klimmen zakt wel langzamerhand in de bovenbenen.

Maar het gezegde "What goes up, must come down" gaat uiteindelijk ook hier op. We komen na kilometers stijgen op de top en denderen vervolgens naar beneden over een lekker glad asfaltje (wel goed voor elkaar hier in Belgique) zomaar Namur binnen, alwaar wij ons melden bij het plaatselijke  Ibis Hotel.


De fietsen, die er verschrikkelijk uit zien door alle blubber, staan hier nu beneden in een soort gangkast, wat volgens de ietwat verwijfde receptionist absoluut de veiligste plek van het hotel is. Want dat is ook nog wel eens een issue: waar laat je die dingen met een gerust hart achter. Dat je niet 's ochtends buiten komt en alleen het fietsslot ligt er nog... (hoewel we dat eerlijk gezegd soms wel eens in stilte wensen...).

 Hoe dan ook: we hebben nu in 5 dagen ruim 400 km gefietst en vinden het, samen met onze bovenbenen en billetjes, wel weer even mooi geweest zo. Wij nemen dus morgen gewoon een snipperdag. Op maandag, ja. Namen is een leuke plaats met veel winkels, terrassen, restaurantjes en kroegen én het hotel heeft ook nog een laundry-service; dus ja, ideale omstandigheden om de boel weer even op orde te krijgen!

Tot morgen!

A ROOM WITH A VIEW!
Elke dag een foto van onze kamer en het uitzicht... Vandaag kamer 315 van het Ibis Hotel Namur!