vrijdag 4 mei 2012

Dag 3

Dag 3: IJsselstein - Eindhoven
Afgelegde afstand: 116 km
Totaal afgelegd: 249 km


Het was niet fraai, vandaag. De opgave was in onze beleving immens; 110 km per fiets afleggen naar Eindhoven, terwijl we nog nooit verder dan 80km (1x!)  fietsend hebben afgelegd. Maar om kwart voor negen vanochtend zaten we weer met frisse tegenzin in het zadel en met een hele fijne windkracht 4 pal tegen, was het gelijk stoempen en zwaar afzien. Dat beloofde nog wat.

Maar ik moet zeggen, gaandeweg de dag klaarde het weer wat op, kregen we zo nu en dan zelfs een stukje wind in de rug en begon een daadwerkelijke aankomst in Eindhoven zowaar tot de reële mogelijkheden behoren. Wel waren er nog wat tegenslagen onderweg, zoals bijvoorbeeld een veerpont die niet voer, waardoor we een heel stuk moesten omfietsen. Niet fijn, als je nog veel kilometers voor de boeg hebt.

Affijn, na een ochtend ploeteren leerde een blik op de GPS ons, dat we nog niet eens halverwege waren, terwijl onze billetjes (tot voor kort zijdezacht van het zitten op geriefelijke kantoorstoelen) nu toch écht gevoelig begonnen te worden. Net als andere pijnpunten trouwens: de polsen en de bovenbeentjes.


Om half 3 bereikten we echter Den Bosch. Toch sneller dan we hadden gedacht. En na een lekker broodje Krabsalade (maaltje krab!) op de Markt gingen we de laatste 40 km te lijf. Maar mensenkinderen, we zagen zwarte sneeuw, het was de dood of de gladiolen, het kwam uit alle gaten. Om het half uur moesten we nu écht even stoppen en van de fiets. Bovendien werkte de Oeverlandroute ook niet heel erg mee, door niet in een rechte lijn naar Eindhoven te voeren, maar via allerlei zogenaamd leuke gezellige omweggetjes. Wij hebben de route dan nu ook omgedoopt in de Oeverloos Heen&Weer Route.

Maar uiteindelijk waren we dan om half zes bij het hotel aanbeland, met ruim 116 km op de teller, alwaar de receptioniste ons met de mooiste zin van de dag verwelkomde: "Heeft u misschien zin in een glaasje champagne?"(foto)

Na een kort tukje hebben we vanavond heerlijke sushi gegeten bij Spoon, met natuurlijk een flesje wit. Het leed is geleden, voor dit moment althans. Morgen naar België!

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van onze kamer en het uitzicht... Vandaag: kamer 108 van Boutique Hotel Lumiere
in Eindhoven!

Uitzicht...? Hmmm