zaterdag 12 mei 2012

Dag 11

Toul - Charmes [ kaart ]
Afgelegde afstand: 70km
Totaal afgelegd: 821 km


Vandaag een vrij makkelijke dag. Ook wel eens lekker op z'n tijd. We vertrekken, zoals gewoon de laatste dagen, om een uur of negen na een vrij karig en typisch frans (?) ontbijt (een stukje stokbrood, wat boter en 2 kuipjes jam). Maar we zijn niet voor één gat te vangen; bij de plaatselijke bakker haalt Mar twee halve meters belegd stokbrood, die enigszins geplet onder de spin, bovenop de bagage worden geïnstalleerd.

We fietsen vervolgens stroomopwaarts langs de Moezel vanuit Toul naar het plaatjes Charmes in de Vogezen. Op zich geen onaardige route maar niet heel bijzonder, ware het niet, dat we vandaag maar liefst 3 andere fietsers uit Nederland tegenkomen die dezelfde route afleggen. Dus het wordt een beetje een "ouwehoerdagje". We lullen dan weer eens met Frank en Sandra uit Waverveen, dan weer met Erik uit Edam (die we al eerder hebben ontmoet en een eindje met ons meefietst), en later nog een dorstige kerel uit Meppel, die voor onze ogen een zojuist door hem bij de supermarkt aangeschafte literfles jus d'orange in zijn geheel in één keer naar binnen gooit. Memorabel.

Verder weinig bijzonderheden, behalve misschien een brug die doormidden was gezakt door een weggespoelde pijler. Betekende een klein omweggetje.

 

We have a record!
Eenmaal in het hotelletje in Charmes aangekomen, blijken de basiselementen van de hotelkamer wel heel erg miniatuur te zijn. Het bed is geschikt voor dwergen en de doucheruimte moet in het Guinessbook of Records, want dit is écht de kleinste douche, die ik ooit in mijn leven heb mogen aanschouwen. Deze meet namelijk niet meer dan een goeie halve meter bij een halve meter. Ik pas er nét in, en dan moet je ook nog verdomd goed oppassen, om niet met een kleine onverhoedse beweging van welk lichaamsdeel ook, onbewust de kraanhendel aan te raken en deze op gloeiend heet te zetten.

Morgen een lange dag voor de boeg: ruim 110 km naar Secey sur Saone. Dus nu vlug kijken of ik er nog bij pas in dat bedje!



A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, de kamer en het uitzicht.
Vandaag kamer 21 van Hotel Dancourt in Charmes!

 

Let ook op omze wielerbroeken op foto 1, die uit het raam hangen om te drogen. Moeten toch ook op z'n tijd eens uitgewassen worden...