vrijdag 11 mei 2012

Dag 10

Les Monthairons - Toul [ kaart ]
Afgelegde afstand: 78 km
Totaal afgelegd: 751 km


Nou, de weersvoorspellingen van gisteren voor vandaag zaten er écht flink naast, want het was vandaag gewoon zomers te noemen. Een kopie van gisteren, met een stralend zonnetje, licht bewolkt en in de middag zelfs temperaturen tot bijna 30 graden! Maar voor morgen voorspellen ze nu weer noordenwind (gunstig, want lekker windje mee) en een bijbehorende daling van de temperatuur tot een graadje of 13. Geen peil op te trekken, dit voorjaar.


Hoe dan ook: we worden wel lekker bruin zo, met een paar van die zonnige dagen achter elkaar. Althans, slechts bepaalde delen van ons ondertussen zéér atletisch lichaam. We beginnen er namelijk al echt als wielrenners uit zien, met een gebronsde huid vanaf nét boven de knieën naar beneden plus een stuk van de armen tot t-shirt hoogte. En verder alleen je hoofd. Leuk totaalplaatje, maar niet heus, als de rest spierwit is en je staat in je blote togus in de badkamer. Heel aantrekkelijk.


Voor wat betreft het verloop van de dag; dit ging wel héél voorspoedig vandaag. Vertrokken 's ochtends rond een uur of 9 vanuit het kasteeltje (kuch) en rond kwart over 2 waren we al op de plaats van bestemming. Dus vrij snel gereden. Het was dan ook een vlakke etappe, met slechts één beklimming, die overigens wel aardig lang was. Maar daarna was het wind van de zijkant en deels in rug op het grote blad naar onze eindbestemming Toul, een klein stadje aan de Moezel in Lotharingen.




Heel veel valt hier in Toul overigens niet te beleven, en ja, ik weet het niet, maar dat zie je ook aan de hier rondlopende bevolking. We hebben in het centrum even een tijdje op een terras gezeten en dan valt het écht op, dat een hoop van de inwoners er gewoon uit zien als... tja... halve garen? De één kijkt met z'n linkeroog in z'n rechter broekzak, de ander loopt trekkend met z'n been voorbij. Dun en dik, lang en kort, het is een rariteitenkabinet wat aan je voorbij trekt. Verklaring? Misschien kleine gemeenschap, waarbij familiebanden niet een heel grote rol spelen bij het aangaan van relaties? Ik weet het echt niet. Maar het valt ons wel op. Maar als je aan een biertje op het terras zit, is dit natuurlijk amusement van de bovenste plank.


Morgen weer een relatief korte etappe van 65 km. Je vraagt je soms écht af, hoe we in godesnaam ooit in Spanje geraken. Dat lijkt nog lichtjaren verwijderd. Maar een simpel rekensommetje leert, dat we volgens de planning nog 32 dagen hebben x 80 km = ruim 2500km. Dus dan zouden we er toch wel eens moeten zijn. We zullen zien.  Morgen weer verder!


A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, de kamer en het uitzicht.
Vandaag: Kamer 34 in Hotel de l"Europe (laat je niet misleiden door de naam) in Toul!




Klik op een foto voor een vergroting.