zaterdag 26 mei 2012

Dag 25

Pézenas - Pézenas  [ kaart ]
Afgelegde afstand: 0 km (rustdag)
Totaal afgelegd: 1785 km


Wat kan een dag zónder fietsen toch plezierig zijn, zeg ik. Zeker in het gezelschap van mensen die kunnen lallen en brallen, óók onze favoriete bezigheid. En Luc en Agnes, onze bezoekers dit weekend,
zijn daarin de grootmeesters, de koning en koningin. En dus was het weer eens, sinds lange tijd,  een ouderwetse slempdag, om het zo maar eens even bot te zeggen ,waarin zij werkelijk bijzonder 'wijnig' hebben bijgedragen aan de verbetering van onze fysieke gesteldheid. Want mensen, wat kost dat een energie, zo'n dagje ontbijten, uitgebreid lunchen, de namiddag-borrel, het diner en als afsluiting het biertje toe. Je lichaam kan bijna nog beter ruim 80 km fietsen verteren, dan een dagje fulltime eten & drinken met deze mensen. Maar dat is dan wél weer aanmerkelijk minder gezellig.

Afijn, het was een heerlijke rustdag, waarin in ieder geval ons zitvlak en bovenbeentjes als weinige van onze essentiële lichaamsdelen gespaard zijn gebleven. En voor morgen beloofd het ook weer een mooie dag te worden. Niet alleen blijven beide party-poopers nog een dagje langer, maar ze nemen morgen ook onze bagage mee in hun huurauto naar het volgende overnachtingsadres, dus we kunnen morgen eens een dagje 'lichtgewicht' en zonder bagage naar de Middellandse Zee fietsen. Want dat wordt toch ook een beetje de 'highlight of the day': we bereiken gewoon op de fiets het strand aan de Méditerranée! (zo blauw, zo blauw)!



We hebben de route voor de komende 5 dagen nu gepland en de overnachtingen ook al geregeld, dus we weten, dat we (ijs en weder dienende) aanstaande donderdag in Sant Fruitós de Bages zitten, een stukje landinwaarts in de buurt van Barcelona. En dan schieten we toch écht al een endje op naar onze eindbestemming, Javea. We zitten dan notabene alweer een heel stuk in Spanje! Spánje hoor! Op de fiéts! Dat is toch niet normaal! 

Dus wij stappen wij morgen weer fris en fruitig en vol goede moed op de fiets. En ook nog eens zonder bagage (dat zal best wat schelen) gaan we fietsen naar Saint André de Roquelongue. Met als tussenstop na ongeveer 60km: het strand van Portiragnes... aan de Middelandse Zee!

A demain!