donderdag 10 mei 2012

Dag 9

Willier - Les Monthairons  [ kaart ]
Afgelegde afstand: 106 km
Totaal afgelegd: 673 km




Eindelijk eens een beetje mooi weer vandaag! Wat zeg ik; het was gewoon 27 graden vandaag, met gaandeweg de dag zelfs een stralend zonnetje! Ideale omstandigheden dus, zou je zeggen, om een lekker stukje te fietsen. Nou nee. Wij hebben namelijk weer wat te klagen. Nu was het namelijk weer te warm. Veel te warm. Want dat blijkt op de, al in eerdere berichten gememoreerde gevoelige delen, niet écht een positieve uitwerking te hebben. Het wordt zweterig, warm en… affijn. Veel verzitten is in ieder geval het credo en af en toe even van de fiets om de boel weer een beetje te laten droogwaaien. Ik kan het niet mooier maken dan het is.

En of dat nog niet genoeg was (heerlijk, dat klagen), hadden we ook nog steeds die vuige tegenwind (kracht 4/5), die ons al een aantal dagen parten speelt. Wij hebben ook altijd pech.

Maar voor de bovengenoemde  ongemakken m.b.t. het weer dient de oplossing zich alweer snel aan: morgen wordt het hier nog maar 19 graden en gaat het volgens de verwachtingen weer de hele dag regenen! Aaah! Heerlijk!



Maar om de dag nog even te beschrijven: na een ontzettend copieus ontbijt (zelden zoiets meegemaakt) met vers van de poot gesneden ham, pate’s van de boer next door, vers gebakken brood, een grote kaasplank, pannekoekjes en wentelteefjes (al heel lang niet meer gehad!) moesten wij met opwellende tranen helaas afscheid nemen van dit hele fijne adresje, alwaar het ons werkelijk aan niets heeft ontbroken. Een topadres en we gaan zeker een keer terug, ondanks dat deze B&B in oosterse sferen verkeerd,  met indiase muziek, klankschalen en wierook (de vrouw des huizes is Reiki-meester).

Terwijl we nog een beetje aan het bijkomen waren van het emotionele afscheid, moesten we echter gelijk weer aan de bak met een stevige beklimming van een kilometer of 4, om daarna de hele ochtend afwisselend met 5km p/uur omhoog en 60km p/uur naar beneden de Ardennen uit te fietsen. Maar daarmee zijn we nu wel definitief in Frankrijk beland, wat waarschijnlijk nog wel een weekje of 3  zal duren voordat we het weer gaan verlaten...

Hoe dan ook: pas tegen zessen, en na totaal 7 uur(!) in het zadel te hebben gezeten, arriveerden we dan eindelijk bij ons overnachtingsadres in Les Monthairons. Een heus kasteeltje!


A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van het hotel, onze kamer en het uitzicht. 
Vandaag: Hostellerie Du Château Des Monthairons in... Les Monthairons, jazeker!



 Klik op een foto om deze te vergroten.