zaterdag 5 mei 2012

Dag 4

Eindhoven - Diest (B)  [kaart]
Afgelegde afstand: 86 km
Totaal afgelegd: 335 km


Het zat er natuurlijk aan te komen. Een zekerheid. Niet te voorkomen. Regen. En vandaag was het dan zo ver: met zwaar bewolkt weer, maar droog, rond half 10 uit Eindhoven vertrokken. Een krap uur later vallen de eerste droppels en een kwartier later gaan alle hemelsluizen open. En niet even een kwartiertje. Nee, de hele ochtend, zei ik al dat het de hele ochtend was?,  stroomt het water neer op onze arme, getijsterde en voortploegende lichamen.

We passeren aldus snel de grens met België en rijden kilometerslang over een kaarsrecht, voormalig treinspoor door het vlaamse land. Zoals gezegd in de stromende regen. Pas als we tegen enen 's middags  besluiten om even ergens wat te eten wordt het weer droog. Maar dan zijn we al tot onze onderbroek doorweekt. Oh nee, die hebben we niet aan. Wij hebben onze gevoelige delen namelijk opgeborgen in een wielerbroek, zo'n ding met een zeemleren lap tussen de benen. Wél een uitkomst, want het zit een stuk zachter en scheelt heel wat zadelpijn. Zadelpijn hebben we nu ook wel, maar is op deze manier beheersbaar. Maar bij gebrek aan de eerste opvang van een onderbroek moet je wel extra alert zijn op het al of niet bewust loslaten van lichaamsvocht of -lucht in die regionen...


Hoe dan ook: na de sublieme uitsmijter bij Parochiaal Centrum Het Fonteintje, is het weer droog en fietsen we uiteindelijk naar het plaatsje Diest, wat toch ook weer verder is dan we hadden gedacht. Na ingecheckt te hebben bij Hotel de Fransche Kroon halen we eerst even een Stella Artois bij café "Bij de baas", een fijne bruine kroeg met heel veel lelijke Belgen. Dat valt ons overigens sowieso op: we komen écht heel veel lelijke mensen tegen hier. En dik. En vooral slecht gekleed. En dan zijn ze ook nog eens niet te verstaan.

Nu lekker slapen en morgen gezond weer op, voor de volgende etappe naar Namen.

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van onze kamer en het uitzicht... Vandaag kamer 001 van Hotel De Fransche Kroon in Diest!