vrijdag 18 mei 2012

Dag 17

Cluny - Villefranche sur Saône [ kaart ]
Afgelegde afstand: 78 km
Totaal afgelegd: 1253 km


Het was me het dagje wel weer... Aangezien we vandaag "maar" ruim 70 km hoefden af te leggen, besloten we sowieso maar eens een uurtje later op te staan. Dus om een uur of 10 verlieten we opgewekt en vooral uitgeslapen Cluny, om direct geconfronteerd te worden met een partij klimmetjes. Kort, maar wel hele smerige klimmetjes met, ik schat telkens zo'n 10% stijgingspercentage. Gaat lekker in de benen zitten, zo 's ochtends vroeg. Daarna komen we weer op het tot fietspad omgebouwde spoorwegtracé van gisteren, met dit keer ook een tunnel van ruim anderhalve kilometer. Geinig.

We rijden daarna door de, óók alweer mooie, wijngebieden rondom Macon, waar de Beaujolais vandaan komt, net als de Pouilly Fuissé en uhh...de Macon, dus. Voorbij Fuissé is het echter gedaan met het geflierefluit en gaan we klimmen. De rest van de ochtend moeten we stevig in de pedalen en op het kleine verzet omhoog. Fijn, dat het dan ook weer begint te regenen. Vloekend en scheldend op alles en iedereen, maar vooral die Fransozen, die toch de voornaamste schuldigen zijn van dit slechte weer, trappen we in de stromende regen naar boven. In de daarop volgende afdaling begint het echter nog harder te regenen. Zo erg, dat de druppels als kiezelstenen in je gezicht slaan. We stoppen en schuilen een kwartiertje. Had ik al eens gezegd, dat wij ook altijd pech hebben?



Als het weer wat is opgedroogd vervolgen we onze weg en dalen af naar de laagvlakte rondom Lyon, waar de Saône en de Rhône samenkomen. Langs de rivier zakken we via een kilometerslang zandpad verder zuidwaarts af naar Villefranche sur Saône, een redelijk grote stad vlak voor Lyon, waar we een hotel hebben geboekt in het centrum.

Op het terras van de vlakbij gelegen Irish Pub hebben we vervolgens onze dagelijkse portie pinda's en bier tot ons genomen, daarna een dutje, en vervolgens ergens nog wat eten. De dag zit er weer op. Morgen verder!

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, de kamer en het uitzicht.
Vandaag kamer 406 in het Best Western Hotel Plaisance in Villefranche sur Saône!



P.s; zie je onze vuile onderbroeken weer hangen op de 4e etage?