donderdag 26 april 2012

Vooraf: de plannen

Zo mensen, uitgelachen om de foto? Fijn. Dan kunnen we nu even uitleggen wat het plan is...

Want op woensdag 2 mei a.s. gaat het dan eindelijk gebeuren: we gaan op de fiets vanuit Bergen naar ons huis in Javea, Spanje. Een afstandje van zo'n 2700 km, waarvoor we met een gemiddelde van 80 km per dag zo'n beetje op 15 juni a.s. moeten aankomen. We hebben er dan 6 weken over gedaan, waarbij we één rustdag per week in hebben gepland.

We volgen een beproefde lange afstands fietsroute die van Eindhoven naar Barcelona leidt. De route gaat over zoveel mogelijk rustige, vaak autovrije weggetjes en fietspaden, met zo min mogelijk, óf geleidelijk stijgend,  hoogteverschil.

Maar eerst moeten we naar Eindhoven. Dat doen we via de Oeverlandroute, een route van Bergen naar Maastricht, die we in 2006 al eens eerder hebben gefietst. Doen we in 3 dagen; dag 1 naar Amsterdam, dag 2 naar IJsselstein om op dag 3 in Eindhoven aan te komen.

Na de fietsroute Eindhoven-Barcelona volgen we dan na Girona eerst een stuk van de Andalusië-route tot Morella, waarna we links afbuigen richting Valencia, om het laatste stuk langs de kust naar Javea te fietsen.

Overnachten doen we in hotelletjes, B&B's, pensionnetjes of wat er ook maar beschikbaar is op dat moment.

We hebben speciaal voor deze (midlife crisis?)-fietstocht ook 2 nieuwe fietsen gekocht. Twee échte tracking-bikes van Santos, een gerenommeerd merk in de reisfietselarij. We hebben er in het begin redelijk wat op getraind, maar de laatste weken kwam het door allerlei redenen er niet meer erg van (druk, druk, druk). We zijn dus niet heel erg in shape, maar kom op, 80 km per dag moet toch geen probleem zijn...??

Qua bagage proberen we ook zo nemen zo min mogelijk mee te nemen. Elke kilo telt tenslotte, zeker als je tegenwind of heuvelop gaat. We hebben elk 2 fietstassen en we hebben onszelf opgelegd, dat we het daarmee moeten doen. Noodgedwongen nemen we dus ook alleen het meest hoognodige aan kleding mee en wordt het dus gewoon veel hetzelfde aan trekken, die onderbroek weer eens binnenstebuiten keren en/of regelmatig even een wasje doen in de badkuip van de hotelkamer...

Kortom: wij zijn er klaar voor! We zullen proberen elke dag hier even een update te geven, zodat de geïnteresseerden onder jullie helemaal op de hoogte blijven van ons reilen en zeilen. Je kan je hieronder ook aanmelden om de updates via email te ontvangen.

En reacties zijn natuurlijk ook welkom...

Groeten,
M&M