dinsdag 5 juni 2012

Dag 35

Peñiscolá - Almarda [ kaart ]
Afgelegde afstand: 115 km
Totaal afgelegd: 2595 km


Godsielaatje! Moet je tóch nog, op één van de laatste fietsdagen, tot het spreekwoordelijke gaatje! Waar ik gisteren al een beetje een hard hoofd over in had, werd ook bewaarheid. De hé-le god-gan-se dag het windje tégen. Als je thuis een rondje gaat fietsen, en je doet het een beetje verstandig, dan ga je het eerste stuk tegenwind op pad, om op de weg terug lekker windje mee te hebben. Maar het nadeel van het soort tripjes wat wij nu aan het doen zijn, is dat er helemaal geen "weg terug" is. Je gaat naar het zuiden, en komt de wind daar vandaan, dan heb je dus pech gehad, want dan heb je 'm ook de hele dag tegen. En als de route voor die dag dan óók nog eens 115 kilometertjes lang is, dan wordt Sinterklaas daar niet héél erg vrolijk van!

Langs de kust
Daar zijn ze weer!
Hongerklop!

En waar we ook niet heel erg vrolijk van worden is de route zélf. We beginnen fietsprofessor Benjaminse nu toch wel erg te missen, met zijn mooie paadjes en stille weggetjes en denken regelmatig met weemoed terug aan de afgelegde etappes in Frankrijk. Vooral die met het fluitende fietsertje, dan. We hebben in Spanje namelijk nog niet veel moois te zien gekregen. Het is er natuurlijk wel, maar eigenlijk alleen de schitterende weg omhoog de bergen in, vanuit Anglés, is ons écht bijgebleven. Na die tijd hebben we over véél te véél drukke wegen gefietst. Vandaag was het ook gewoon weer keihard werken; langs drukke provinciale wegen met veel vrachtverkeer, over lelijke industrieterreinen, door rommelige stadjes en saaie sinaasappelplantages. Vrijwel geen enkel euforisch (voor de ouderen onder ons) "Kodak-momentje" waarop je je gelukkig prijst dat je dát in ieder geval nog heb mogen meemaken in dit veel te korte leven. Een sporadische opwaartse beweging van een wenkbrauw, is vandaag wel zo'n beetje de maximale uiting aan gelukzaligheid m.b.t. de omgeving geweest. En dat was dan ook nog op het moment, dat we na die 115 lange kilometers tegenwind het hotel zagen liggen.

Maar goed: we hebben vandaag een flinke klap uitgedeeld. Morgen nog een normale etappe van een kilometer of 80 en dan donderdag de laatste etappe, die ongeveer slechts 60km bedraagt. Dus het zit er bijna op!

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, de kamer en het uitzicht.
Vandaag Kamer 1208 in Hotel SH Els Arenals in Almarda!
Tevens een gouwe tip voor een budgetvakantie: we betalen in dit 4-sterren resort slechts 50 eutjes voor een kamer met zeezicht, inclusief ontbijt!