woensdag 2 mei 2012

Dag 1


Dag 1.  Bergen - Amsterdam  
Afgelegde afstand: 66 km
Weer: zonnetje, wind mee en een graadje of 20!

Het vertrek!
Woensdagochtend 10:00 uur: uitgezwaaid door de buren Cees & Elsbeth gaan we aan het einde van de Doorntjes linksaf en kiezen we de Oeverlandroute richting Amsterdam. Het weer is prachtig, en we hebben ook nog eens een keer wind mee. De duivel schijt ook altijd op dezelfde hoop, zouden sommige onder ons zeggen...


Bloembollen bij Limmen
De Steak Tartar bij Le Garage

 Hoe dan ook: de reis verloopt voorspoedig; we fietsen langs bloeiende bloembollenvelden en ontluikend groen, de vogeltjes fluiten, wat wil een mens nog meer?

Wél merken we, dat ondanks de ons zelf opgelegde bagagebeperkingen, het fietsen een stuk zwaarder gaat dan tijdens de trainingen. We hebben allebei zo'n beetje 20kg mee, en dat voel je toch behoorlijk. De fietssnelheid is dan ook echt een stukje lager (nu gemiddeld zo'n 17,5 km p/uur).

Bij de Zaanse Schans eten we even een lekker broodje bij de Swarte Walvis en rond drieën zijn we al bij het Notting Hill hotel, onze overnachtingsplek vandaag in Amsterdam. Eten doen we chique bij Le Garage, de tent van Joop Braakhekke. Ja, wij zijn luxe lange afstanden fietsers, hoor...

Teruglopend naar het hotel horen we dat Ajax landskampioen is geworden; de kroegen puilen uit. AZ heeft weer eens punten verspeeld tegen NEC, dus we duiken er maar eens vroeg in vanavond...!

De kop is er in ieder geval af. Maar allejezus, wat moeten we nog een eind! Pas nu dringt het een beetje tot ons door; nog zeker 40 dagen achter elkaar fietsen! Dan schieten 66 kilometertjes niet écht op!

Tot morgen!