donderdag 24 mei 2012

Dag 23

Saint Victor de Malcap - Moules et Baucels [ kaart ]
Afgelegde afstand: 77 km
Totaal afgelegd: 1701 km


Zo mensen, weer een dag dichter bij het einddoel. Zo langzamerhand beginnen we er al meer naar te verlangen, om die fietsen eindelijk aan eens aan de wilgen te kunnen hangen en ons over te geven aan het heerlijke...uhh...ja, niét fietsen, zeg maar. Op zich is het natuurlijk fantastisch, zeggen wij ook elke keer weer tegen elkaar, hoor: je fietst door Zuid-Frankrijk, het is mooi, het is prachtig, het is lekker weer, maar het is ook vrijwel elke dag weer behoorlijk afgeknoedeld op de plaats van bestemming aankomen. De ene keer is de oorzaak de (vele) beklimmingen in de route, de andere keer de lange afstand, het slechte weer of de harde tegenwind. Vandaag was de warmte een échte killer. Een onbarmhartig zonnetje, tegen de 30 graden en dat vooral in combinatie met redelijk veel, hele korte, steile beklimminkjes. Het zweet gutste in liters tegelijk van je rug. Van die heuveltjes die maar een meter of 200 lang zijn, maar waar de zon lekker vastloopt en je slechts pompend op de pedalen en met bovenbenen als kachelpijpen boven kunt komen. Om vervolgens direct weer 200 meter af te dalen (in 10 seconden). En dat kilometers achter elkaar. Daar zijn wij echt te mooi voor, vinden we zelf althans.

Maar goed, we hebben nog zeker een week of 2 fietsen voor de boeg. Dus het is nu even doorbijten geblazen. En dan begint het, door mij een paar dagen geleden nog zo hoogmoedig en tot zijn schoenveters afgefikte advies van Benjaminse tóch langzamerhand meer betekenis te krijgen, moet ik eerlijk bekennen. Want zei deze fietsende wijsgeer niet toén al: "bedenk wat je al gedaan hebt, niet wat je nog moet doen"? Ik bedoel maar. Nee, die Benjaminse, ik begin al meer een volgeling te worden. Hem ook écht te begrijpen. Want ook vandaag had hij in het routeboek toch weer heel aardige weggetjes opgenomen. Met mooie vergezichten, langs velden vol klaprozen en door kleine, fraaie, pittoreske dorpjes.
 


Ook had Mar het vandaag een beetje moeilijk. Geen goeie benen, zegt men dan in wielerland. Niet vooruit te branden, pieperig en klagerig. Last van de warmte, ook. Nou hadden we gelukkig vandaag een relatief korte etappe, en op het moment, dat we een beetje in de buurt van onze bestemming begonnen te komen, lachte het geluk ons ook nog even toe: onze bidons waren bijna leeg, we rijden een dorpje in en daar ligt gewoon midden op straat gewoon een tuinslang water te spuiten. Verder niemand te zien. Ligt gewoon op straat. Heerlijk, fris en koud water. Rijden we met volle bidons weer even verder, zien we een restaurant met een schitterend terrasje. Met tafeltjes onder gezellige parasolletjes. En met resp. een perfect rosé gebraden Magret de Canard en een sappige, malse Cote du Boeuf in onze bolle ronde buikjes, vertrokken wij een goed uur later weer opgewekt voor de laatste kilometers. Zo doen we dat hier in Frankrijk! En als dan bij aankomst het bier en de cacahuètes op tafel staan (foto)...Ach mensen, wat is het leven van een fietser dan toch weer mooi! We zouden wel máánden kunnen doorgaan!

A demain!

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.
Vandaag kamer "Bikini" (echt waar!) in Domaine de Blancardy in Moules et Baucels!