maandag 4 juni 2012

Dag 34

Platja de l"Almadrava - Peñíscola [ kaart ]
Afgelegde afstand: 90 km
Totaal afgelegd: 2480 km



Beetje saaie dag vandaag. Kan er niks anders van maken. Het was een typische maandag: hard werken en altijd moeilijk. Waar wij namelijk dachten, dat de kustlijn van Spanje zo plat als een dubbeltje is, komen nu toch enigszins bedrogen uit. Gelijk 's ochtendsvroeg fietsen we, heuvel op, heuvel af, een uurtje of twee weer langs de drukke provinciale weg N340 richting het zuiden. Veel vrachtverkeer, wat als enige voordeel heeft, dat als ze je op een meter afstand passeren, je door de zuiging even meegevoerd wordt en je het straffe tegenwindje even te slim af bent. Want dat is nu weer het voornaamste element waartegen het véchten geblazen is: de wind staat strak vanuit het zuiden op je neusgaten en alles daar om heen, en dat is nogal wat, dus we vangen vrij veel wind.

Ha ha ha! , kuch, ahum
Peñiscola inrijdend
Langs de N340
Gelukkig waren de door mij uitgezette routes op de GPS dit keer van betere kwaliteit, want het tweede deel van de dag konden we de N340 grotendeels ontwijken en langs weggetjes door de sinaasappelbomen en over stille boulevards van allerlei vakantieplaatsjes rijden. Wel zo leuk en een stuk rustiger. Hadden er evengoed aardig de gang in en dus rond tweeën hadden we de geplande 90 km al in de benen en waren we al in Peñiscola, de plaats van bestemming vandaag. Trouwens graag uitspreken als Pen-jiés-ko-laa, ja! En niét als ... , afijn. Oude gedeelte van het stadje ligt op een rots in zee, is erg leuk met typisch spaanse straatjes. Daaromheen zijn de kust en de heuvels erachter volgeplempt met hotels, vakantiehuizen en appartementengebouwen. Ook typisch spaans, vrees ik.

Morgen een lange, pittige dag: ruim 110km, windje 3/4 tegen en als ik de kustlijn hier, onder het genot van wat bier en pinda's heb kunnen bekijken: verre van vlak!

Hasta mañana, amigos!

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, de kamer en het uitzicht.
Vandaag kamer 103 van Hotel Estrella de Mar in Peñiscola!