maandag 14 mei 2012

Dag 13

Scey sur Saône - Lamarche sur Saône [ kaart ]
Afgelegde afstand: 89 km
Totaal afgelegd: 1026 km


Het was een beetje saaie dag, vandaag. Saai? Op maandag? In Frankrijk? Met het zonnetje op je bolletje en windje mee, lekker langs de Saône peddelen? Terwijl de meesten van ons gewoon te werk moeten? Ja, toch wel. Als je het vergelijkt met de etappes die we tot op heden hebben gehad, in ieder geval. Want de rit van vandaag valt samen te vatten als: we fietsten vandaag langs de Saône, zo'n 80 km (!) lang, en daarna sloegen we af voor de laatste kilometers naar het dorpje waar ons hotel staat. Einde.

Tuurlijk, het was ook vandaag allemaal weer erg rustgevend, en ook mooi, hoor. De weides staan in volle bloei en kleuren geel en paars, vogels hoor je veel en overal (veel koekoeken!), je komt door slaperige dorpjes met alleen een boulangerie en je rijdt langs kabbelende beekjes die uiteindelijk weer in de Saône uitkomen. Maar die hele 80 km, zijn wij dus, werkelijk waar, tien(10!) mensen tegen gekomen. Twee bejaarde nederlandse fietsers (met vólle bepakking en dus ook niet vooruit te branden!), nóg een nederlandse fietser, maar dan alleen, vijf mensen op 2 verschillende boten en tot slot nog twee ouwe mannetjes in een dorpje, waarvan er één (stereotiep) een stokbrood onder z'n arm had. Kan je je toch niet voorstellen, dat je in Nederland, van Alkmaar naar Utrecht fietst, en dat je dan 10 mensen bent tegen gekomen?

Voor het overige was het weer een schitterende fietsdag; graadje of 18, strakblauwe hemel en weer windje mee. En de hele weg vlak. Wij hebben ook altijd mazzel. Zo kwamen we ook een tikje in de vakantiestemming, wat o.a. resulteerde in een lunchstop bij een terrasje in het stadje Gray, alwaar het 2e pizza-wagenwiel binnen 24 uur, tot het laatste harde deegkorstje naar binnen werd geschoven. Je krijgt er wel honger van, van al dat gefiets!

Tot slot, wil ik een ieder graag nog even attenderen op de 3e regel bovenaan dit blog; het totaal aantal afgelegde kilometers. We zijn vandaag namelijk over de magische 1000 km-grens gegaan! Ongelofelijk. En wat helemaal ongelofelijk is, en daar kwamen we vanmiddag achter; het is nog maar een goeie week fietsen en dan zitten we al aan de Middelandse Zee! Maar eerst morgen een relatief korte etappe van 70km naar Beaune, alwaar we eens volop gaan genieten van een heuse rustdag! 

A bientôt, mes amis!

A ROOM WITH A VIEW
Elke dag een foto van ons hotel, onze kamer en het uitzicht.
Vandaag kamer 5 in Logis Domaine Saint Antoine in Lamarche sur Saône!